Thuisbatterij

Een thuisbatterij stelt je in staat om de energie die jouw zonnepanelen opwekken op te slaan en te gebruiken wanneer jij het nodig hebt, ongeacht het tijdstip van de dag. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en kun je optimaal profiteren van je eigen opgewekte groene stroom. Bij Thuisenergie.nl begrijpen we de groeiende behoefte aan slimme energieoplossingen en bieden we diverse thuisbatterijen aan die perfect aansluiten bij jouw wensen en energiebehoeften.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een opslagapparaat voor de energie die jouw zonnepanelen opwekken. Overdag, wanneer de zon schijnt, produceren jouw zonnepanelen energie. Een deel van deze energie gebruik je direct, maar het overschot kun je opslaan in de thuisbatterij. ‘s avonds en ’s nachts, wanneer de zon niet schijnt, kun je deze opgeslagen energie gebruiken. Dit verhoogt je onafhankelijkheid met betrekking tot energie en helpt je om je energierekening te verlagen.

Thuisbatterij en zonnepanelen zijn een perfecte match!

Wanneer je zonnepanelen hebt, is een thuisbatterij een uitstekende aanvulling. Met zonnepanelen wek je duurzame energie op, en met een thuisbatterij kun je deze energie efficiënter benutten. In plaats van het overschot aan energie terug te leveren aan het net, sla je het op voor later gebruik.

Thuisbatterij kopen: hier moet je op letten

Bij het kopen van een thuisbatterij zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een belangrijk onderdeel is de capaciteit van de batterij. Bij Thuisenergie.nl bieden we thuisbatterijen aan in verschillende capaciteiten, variërend van 5 kWh tot 30 kWh. Onze ijzerfosfaat batterijen van het merk Sessy zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in capaciteiten vanaf 5 kWh tot 10 kWh voor een 1-fase systeem en vanaf 5 kWh tot 30 kWh voor een 3-fase systeem.

Is het niet duidelijk welke thuisbatterij geschikt is voor jouw specifieke situatie? We denken graag met je mee! Neem contact met ons op voor persoonlijk en professioneel advies.

Sessy: de slimme thuisbatterij

Sessy is niet zomaar een thuisbatterij. Door onze slimme technologie kan deze thuisbatterij je helpen om zo efficiënt mogelijk je opgeslagen energie in te zetten, op de momenten dat je dit écht nodig hebt. Door zonne-energie op te slaan in de batterij, kan overtollige energie die overdag wordt geproduceerd, wanneer de zon schijnt en de vraag naar elektriciteit vaak lager is, worden gebruikt op momenten dat de vraag hoger is, zoals ’s avonds of op bewolkte dagen. Dit vermindert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en helpt om pieken in het energieverbruik te balanceren, wat kan leiden tot lagere energierekeningen. Bovendien draagt het bij aan een duurzamer energiebeheer door de productie en het gebruik van groene energie, wat niet alleen voordelig is voor jou, maar ook voor het milieu.

Daarnaast let Sessy ook goed op hoe jij en je huishouden energie verbruiken. Dit doet Sessy door een aansluiting met de meterkast, waardoor het exact weet hoeveel energie er wordt verbruikt. Op basis hiervan kan het de juiste groene energie aanvullen. Zo verbruik je nooit te veel van je eigen geproduceerde energie en bewaar je zoveel mogelijk voor de momenten dat het nodig is!

Beste thuisbatterij

De beste thuisbatterij voor jouw situatie hangt af van verschillende factoren. Capaciteit, merk, kosten en installatiegemak spelen hierbij een rol. Onze thuisbatterijen van het merk Sessy zijn een uitstekende keuze dankzij hun betrouwbaarheid en flexibiliteit. Sessy batterijen zijn geschikt voor alle situaties (retrofit) en zijn eenvoudig te installeren. Sessy biedt thuisbatterijen in verschillende capaciteiten, van 5 kWh tot 10 kWh voor 1-fase systemen en van 5 kWh tot 30 kWh voor 3-fase systemen. Dit betekent dat er altijd een passende oplossing is voor jouw energiebehoeften. Bovendien begint de prijs vanaf € 3700 inclusief btw voor een 5 kWh batterij, wat een toegankelijke optie is voor veel huishoudens.

Thuisbatterij via Thuisenergie.nl

Sla zonne-energie op in een thuisbatterij via Thuisenergie.nl en ontdek welke voordelen het jou biedt.

Thuisbatterij voor zonnepanelen: de voordelen

Het integreren van een thuisbatterij met je zonnepanelen biedt verschillende voordelen. Allereerst verhoogt het je energieonafhankelijkheid. Door zelf opgewekte energie op te slaan en later te gebruiken, ben je minder afhankelijk van energieleveranciers en hun prijsfluctuaties. Bovendien draag je bij aan een duurzamere toekomst door je energieverbruik te optimaliseren.

Een ander voordeel is dat je piekbelasting kunt vermijden. Op momenten dat je veel energie nodig hebt, zoals tijdens het koken of het gebruik van meerdere apparaten tegelijk, kan de thuisbatterij de benodigde energie leveren, waardoor je geen extra energie van het net hoeft af te nemen.

Installatie en kosten van een thuisbatterij

Bij Thuisenergie.nl kun je ervoor kiezen om je thuisbatterij professioneel te laten installeren of deze zelf te installeren. Onze Sessy thuisbatterijen zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig te installeren zijn, zelfs zonder veel technische kennis. Dit biedt je de flexibiliteit om kosten te besparen voor de installatie.

De kosten van een thuisbatterij variëren afhankelijk van de capaciteit en het merk. Zoals eerder genoemd, beginnen onze Sessy thuisbatterijen vanaf €3700 inclusief btw voor een 5 kWh batterij. Hoewel dit een aanzienlijke investering lijkt, is het altijd goed om wel de langetermijnvoordelen en de gemiddelde terugverdientijd van 5 tot 7 jaar mee te nemen in je overweging. Dan wegen de voordelen en de relatief korte terugverdientijd al snel zwaarder dan het aanschafbedrag.

Zo werkt een 1-fase en 3-fase systeem

Bij het kiezen van een thuisbatterij is het belangrijk om te weten of je een 1-fase of 3-fase systeem nodig hebt. Dit hangt af van je huidige elektriciteitsinstallatie en je energieverbruik. Een 1-fase systeem is meestal voldoende voor de meeste huishoudens met een standaard energieverbruik. Voor grotere huishoudens of bedrijven met een hoger energieverbruik is een 3-fase systeem vaak noodzakelijk.

Onze Sessy thuisbatterijen zijn beschikbaar voor zowel 1-fase als 3-fase systemen, met capaciteiten variërend van 5 kWh tot 10 kWh voor 1-fase en 5 kWh tot 30 kWh voor 3-fase systemen. Dit biedt een flexibele en schaalbare oplossing die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Advies over de thuisbatterij

Het investeren in een thuisbatterij is een slimme stap richting een duurzamer en kostenefficiënter energieverbruik. Bij Thuisenergie.nl helpen we je graag om de beste keuze te maken voor jouw situatie. Onze Sessy thuisbatterijen bieden flexibiliteit, betrouwbaarheid en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Onze deskundige adviseurs staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces. We kunnen je adviseren over welke capaciteit het beste bij jouw energieverbruik past, en welke installatie-opties het meest geschikt zijn voor jouw woning of bedrijfspand.

Heb je vragen over de voordelen van een thuisbatterij of wil je meer weten over hoe je je energierekening kunt verlagen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van het beste advies op maat. Samen kunnen we werken aan een groenere toekomst en een efficiënter energieverbruik voor jouw huis of bedrijf.

Bezoek onze website Thuisenergie.nl of bel ons voor een persoonlijk adviesgesprek. We kijken ernaar uit om je te helpen bij de overstap naar duurzame energie!