Zonnepanelen kopen of leasen?

Bij Thuisenergie.nl begrijpen we dat de initiële investering in zonnepanelen aanzienlijk kan zijn. Daarom bieden we zowel koop- als leaseopties aan. Kopen geeft je het volledige eigendom van de zonnepanelen, wat op lange termijn financieel voordeliger kan zijn. Leasen biedt een lagere instapdrempel zonder grote vooruitbetaling, inclusief onderhoud en reparaties, wat het een aantrekkelijke optie maakt voor diegenen die flexibiliteit wensen.

Waarom zonnepanelen plaatsen?

De energieprijzen zijn flink omhoog gegaan. Het ziet er niet naar uit dat prijzen gaan dalen. Dit is het moment om over te stappen op zonnepanelen. Thuisenergie helpt je met deze transitie. We adviseren welk systeem het beste bij jouw situatie past. Daarbij bieden we naast koop ook financiële leaseconstructies aan, waardoor je gelijk kunt profiteren van lagere maandlasten.

Voordelen

Gelijk besparen

Verschillen tot wel 100 euro per maand worden makkelijk gehaald. Met de huidige energieprijzen zijn zonnepanelen een zeer goede investering.

Financiering op maat

Thuisenergie biedt verschillende manieren van betaling aan. Met een op maat gemaakt plan hoef je niet meteen de investering te doen maar zullen de maandelijkse kosten wel gelijk dalen.

Eerder aflossen

Wil je het complete bedrag van het financieringsplan eerder aflossen, dan kan dit uiteraard zonder extra kosten.

Duurzaamheidslening

We werken samen met een financiële instelling die zich inzet voor duurzaamheidsleningen. Hierdoor zijn leningsvoorwaarden minder streng dan bij de meeste andere aanbieders.

Meteen jouw eigendom

Bij financiering zijn de panelen gelijk jouw eigendom. Mocht je verhuizen of je huis verkopen, dan blijven de panelen jouw eigendom. Je kan ze dus meenemen naar je nieuwe woning.

Vermogensgaranties

Op de complete installatie worden vermogengaranties afgegeven tot wel 25 jaar!

Micro vs. centrale omvormer

Bij het kiezen van zonnepanelen is het type omvormer een cruciaal aspect. Centrale omvormers werken door alle zonnepanelen in een systeem aan één enkele omvormer te koppelen. Dit kan kosteneffectief zijn maar heeft als nadeel dat als één paneel schaduw vangt of defect is, de prestatie van het gehele systeem beïnvloed kan worden. Micro omvormers, daarentegen, zijn aangesloten op individuele zonnepanelen. Dit betekent dat de prestatie van één paneel geen invloed heeft op de anderen, wat leidt tot een hogere efficiëntie en mogelijk betere opbrengsten, vooral in schaduwrijke gebieden.

Onze topmerken

Bij Thuisenergie.nl werken we met enkele van de beste omvormer merken in de industrie om ervoor te zorgen dat je optimaal rendement uit je zonnepanelen haalt. SolarEdge staat bekend om zijn geavanceerde technologie die elk paneel individueel optimaliseert. Growatt biedt robuuste omvormers die bekend staan om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Enphase is vooraanstaand in de productie van micro-omvormers, die zorgen voor een efficiënte en veilige werking van je zonnepanelen.

Zonnepanelen van Thuisenergie.nl

Hoeveel Watt-Peak (wp) Heb Je Nodig?

Bij Thuisenergie.nl bieden we zonnepanelen aan in verschillende vermogensniveaus: 420 wp, 430 wp, en 440 wp. De keuze van het vermogen hangt af van je energiebehoefte en de beschikbare ruimte op je dak. Een hogere Wp betekent een hogere energieopbrengst per paneel, wat efficiënt is als je dakruimte beperkt is. Onze specialisten helpen je graag met het berekenen van de ideale Wp voor jouw situatie, zodat je maximale efficiëntie en rendement uit je investering haalt.

Bij Thuisenergie.nl ben je aan het juiste adres voor hoogwaardige zonnepanelen die niet alleen je energierekening verlagen, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen!

Energie thuis voor je gezin